ΑΘΗΝΑ
08:01
|
25.04.2024
Δεν έφτασε στο γραφείο της κάποια καταγγελία, λέει η υπουργός. Για "αινιγματικές ανακοινώσεις" Μενδώνη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμηχανία της πολιτικής ηγεσίας και οι “αιγματικές δηλώσεις” κατά την Κουμουνδούρου, του υπουργείου Πολιτισμού στη διαχείριση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, εξακολουθεί να διχάζει το πολιτικό τερέν αλλά και να θολώνει το τοπίο της φημολογούμενης παραίτησης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Λίνα Μενδώνη, έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, επανέρχεται λέγοντας ότι δεν έχει φτάσει στο γραφείο της κάποια επίσημη και επώνυμη καταγγελία που να αφορά τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

“Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει έρθει στο υπουργείο Πολιτισμού. Όλο αυτό το σενάριο που στήθηκε χθες δεν ευσταθεί” υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη.

“Αν υπάρξουν καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη θα ερευνηθούν” είπε η υπουργός, αποφεύγοντας για ακόμη μία φορά να δώσει σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση.

“Δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν” είπε σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στα social media. “Είμαστε κράτος δικαίου, όταν έχουμε καταγγελίες οφείλουμε να παρεμβαίνουμε. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας” είπε.

Στην ερώτηση αν θα προχωρήσει στην παύση του Δημήτρη Λιγνάδη, σε περίπτωση που υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες, περιορίστηκε να πει: “Μην λειτουργούμε με υποθέσεις”. 

Τέλος, σχολιάζοντας τις δημόσιες καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών που έχουν σκιάσει το θεατρικό και αθλητικό τερέν της χώρας, η Λίνα Μενδώνη μίλησε γενικά και αόριστα τονίζοντας ότι πρόκειται για μία νοσηρή κατάσταση, ότι “είναι καιρός να σπάσει το απόστημα”, ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και ότι οι καταγγελίες πρέπει να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, απαντώντας στις φήμες περί παραιτήσεώς του, ξεκαθάρισε ότι, συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά εκφράζοντας παράλληλα άγνοια για το πως αυτές προέκυψαν ή ποιον σκοπό εξυπηρετούν.

“Ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν” ανέφερε.

“Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία” κατέληξε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Την είδηση της παραίτησης του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δημοσιοποίησε η Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της στο Facebook: “Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό” σημείωσε η δημοσιογράφος.

“Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media”, απάντησε σιβυλλικά το υπουργείο, κατηγορώντας την Ακρίτα για “παραπλανητικές” πληροφορίες και εξυπηρέτηση “ασαφών σκοπιμοτήτων”.

Η Ελενα Ακρίτα επανήλθε με ευθείες βολές κατά της υπουργού σε νέα ανάρτησή της στο Facebook, όπου καλεί την Λίνα Μενδώνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και να της απαντήσει ευθέως στα εξής:

Eάν παραιτείται ή δεν παραιτείται ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εάν υπάρχουν και ποιες καταγγελίες εναντίον του όπως και να της αποσαφηνίσει την “ασάφεια των σκοπιμοτήτων της”.

Αινιγματικές οι ανακοινώσεις Μενδώνη

Oι φήμες για την παραίτηση Λιγνάδη προκάλεσαν και πολιτικές αντιδράσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κατηγορεί σήμερα τη Λίνα Μενδώνη για “ανοιγματικές ανακοινώνσεις”.

“Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της” καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα