ΑΘΗΝΑ
18:39
|
03.05.2024
Τέσσερα γαλλικά μαχητικά έφτασαν στην Τανάγρα την Τρίτη (2/2) στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής άσκησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας έφτασαν χθες Τρίτη (2/2) τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετέχουν στην άσκηση “Σκύρος 2021”, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά θα παραμείνουν στην Τανάγρα από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου, “στο πλαίσιο της της ελληνογαλλικής άσκησης” κατά τη διάρκεια της οποία προβλέπεται “η συνεκπαίδευση των πιλότων γαλλικών Rafale  με Έλληνες πιλότους αεροσκαφών Mirage 2000 και F-16.”

“Επιπλέον θα διεξαχθούν συνδυαστικά παίγνια με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που προβλέπουν και βολές για προσβολή στόχων στη θάλασσα. Στη γαλλική αποστολή που έφτασε στην Τανάγρα προερχόμενη από την Αίγυπτο περιλαμβάνονται δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT με το οποίο θα γίνουν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού των συμμετεχόντων μαχητικών αεροσκαφών” διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

“Τα ελληνογαλλικά γυμνάσια με την συμμετοχή των τεσσάρων Rafale θα πραγματοποιηθούν μέχρι αύριο, ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αύριο, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών και την άσκηση θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Yπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο υπερψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

H απόκτηση από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία των γαλλικών μαχητικών θα ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης τριετίας.

Τα πρώτα έξι αεροσκάφη θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του 2021, τα επόμενα έξι στο τέλος του 2022 ενώ το καλοκαίρι του 2023 η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να έχει στη διάθεσή της και τα 18 μαχητικά.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τα όπλα τους. Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων – Mica, Scalp και Exocet – προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών. Αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα