ΑΘΗΝΑ
06:34
|
19.04.2024
Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και κρότου λάμψης. Αποχώρησαν οι φοιτητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικρατεί αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο διυπουργικό νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως- το οποίο ψηφίστηκε χθες Τετάρτη (3/2) και κατά πλειοψηφία στη Βουλή. 

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα “Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά”, συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Εκεί σημειώθηκαν και τα επεισόδια όταν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν για άλλη μία φορά εναντίον τους χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ώσπου οι φοιτητές άρχισαν να αποχωρούν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν με μαχητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης.

Λόγω της κινητοποίησης, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας από τις 11:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα