ΑΘΗΝΑ
09:38
|
26.04.2024
Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Αποκλείστηκε η περιοχή για λόγους ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα σε ξενοδοχείο στην Καστοριά, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ξενοδοχείο, που είναι εκτός λειτουργίας, βρίσκεται στο 4ο χλμ Ε.Ο. Καστοριάς – Κοζάνης.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη και τους γύρω οικισμούς, όπως μετέδωσε το κανάλι Mega.

Τα θραύσματα εκτοξεύτηκαν σε απόσταση περίπου 80 μέτρα μακριά, ενώ οι εικόνες που μεταφέρονται από την περιοχή είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας της έκρηξης. Το νέφος καπνού και σκόνης ήταν ορατό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, fouit.gr.

Η αστυνομία απέκλεισε, επίσης προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Posted by Ola Deka Kastoria on Wednesday, February 3, 2021

Από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση. Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, fouit.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα