ΑΘΗΝΑ
08:53
|
02.07.2024
Συνεχίζεται η μάχη εκπαιδευτικών και φοιτητών κατά του ν/σ Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως. Ραντεβού στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Ðáíåêðáéäåõôéêü óõëëáëçôÞñéï óÞìåñá åíÜíôéá óôï íÝï Í/Ó ðïõ ñðùèåß ç êõâÝñíçóç ãéá ôçí áóôõíïìßá ôùí Ðáíåðéóôçìßùí êáé ôï íÝï óýóôçìá åéóáãùãÞò, ÐÝìðôç 14 Éáíïõáñßïõ 2021(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν κάνουν πίσω εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και φοιτητές και συνεχίζουν τη μάχη κατά του διυπουργικού νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως- το οποίο ψηφίστηκε χθες Τετάρτη (3/2) και κατά πλειοψηφία στη Βουλή- απαντώντας με νέο συλλαλητήριο σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Δεκάδες εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν ραντεβού στις 13:00 απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης κάνοντας σαφές ότι «οι νόμοι ψηφίζονται αλλά δεν είναι δεδομένο ότι εφαρμόζονται».

Σημειώνεται, ότι ενόψει του συλλαλητηρίου, η ΕΛ.ΑΣ κλείνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης τον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Ηράκλειο και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Casus belli για τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακού αποτελεί η ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, με άμεση υπαγωγή στην ΕΛΑΣ, καθώς και πλήθος διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν στη  συνεχή επιτήρηση των ΑΕΙ.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προβλέπουν την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών της πανδημίας στις αργίες, τις διακοπές και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Τέλος για τους γονείς, η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων εν μέσω πανδημίας και η θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που διαμορφώνεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων των μαθητών, αποτελούν επίσης αιχμή του δόρατος της σκληρής αντιπαράθεσής τους με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου εισαγάγει σαρωτικές αλλαγές στα ελληνικά πανεπιστήμια θεσμοθετώντας την αστυνόμευση και ποινές που θα ξεκινούν από την απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις και την προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και θα φτάνουν έως και την οριστική διαγραφή και την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας. 

Οι φοιτητές τονίζουν ότι το ν/σ «αποτελεί αποκορύφωμα της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και ειδικά τη νεολαία με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε κίνηση Φοιτητικών Συλλόγων η οποία πηγαίνει κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Έρχεται ως συνέχεια της κατάργησης του ασύλου και της χυδαίας καταπάτησης του από τις δυνάμεις καταστολής στοχοποιώντας τους φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα μπλοκάρουν την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση αλλά και καθίστανται τροφοδότης και πυροδότης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων».

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα