ΑΘΗΝΑ
06:34
|
25.04.2024
Στο ύψος της Ροτόντας προκλήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν τους διαδηλωτές εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν στο ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση, με ρίψη μολότοφ και κυνηγητό από την αστυνομία, στα στενά γύρω από την Καμάρα και τη Ρότοντα, σημειώνεται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο διυπουργικό νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως- το οποίο ψηφίστηκε χθες Τετάρτη (3/2) και κατά πλειοψηφία στη Βουλή. 

Σύμφωνα με το thesstoday μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ.

Στο ύψος της Ροτόντας προκλήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους ακολουθούσαν, καθώς δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένα άτομα πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή του Συντριβανίου. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την στιγμή, δεκάδες εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι απαντούν με μαχητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους φοιτητές της Κωνσταντινούπολης, που εδώ και έναν μήνα διαδηλώνουν ενάντια στον διορισμό του νέου πρύτανη-αχυράνθρωπου του Ερντογάν στο Πανεπιστημίου Boğaziçi και έχουν δεχτεί κύμα αστυνομικής καταστολής με μαζικές συλλήψεις.

 «Από την Ελλάδα μέχρι την Τουρκία, έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» φώναξαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, πριν ξεκινήσει η πορεία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα