ΑΘΗΝΑ
01:34
|
27.04.2024
Υπογράφηκε η τροποποίηση της σύμβασης για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπογράφηκε η τροποποίηση της σύμβασης για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (100% θυγατρική της Eldorado Gold).

Οι νέοι όροι που περιλαμβάνονται στην τροποποιημένη συμφωνία (που τροποποιεί την από 17ετίας σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο) και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προβλέπουν μεταξύ άλλων συνολικές επενδύσεις ύψους 2,6 δισ. ευρώ -έναντι 1,2 δισ. ευρώ του προηγούμενου σχεδίου- καθώς και αύξηση των άμεσων θέσεων εργασίας σε 3.070, έναντι 1.650 σήμερα, με πρόβλεψη την περίοδο της κατασκευής να προστεθούν παροδικά 900 επιπλέον θέσεις

Με την τροποποιημένη σύμβαση η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι βάζει στέρεες βάσεις για την επανεκκίνηση και την περαιτέρω ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον μεταλλευτικό κλάδο της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των Μεταλλείων Κασσάνδρας είχε απασχολεί εδώ και χρόνια έντονα την τοπική κοινωνία με μια μεγάλη μερίδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να εγκαλούν την μεταλλευτική εταιρία για πρακτικές βλαβερές για το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση είχε προκαλέσει επίσης η πρωτοφανής ένταση της αστυνομικής καταστολής εναντίον του κινήματος για την παύση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Στις αρχές του 2019 δύο βεβαιώσεις περιβαλλοντικών παραβάσεων από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν έρθει στο φως, επιβεβαιώνοντας τη σωρεία των περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Πηγές: Έθνος, Εφημερίδα Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα