ΑΘΗΝΑ
09:35
|
04.10.2023
Η πανδημία covid-19 στη Ρωσία έχει αρχίσει να υποχωρεί έπειτα και από την πρόοδο που σημειώνει το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο εκτίμησε σήμερα ότι η ασθένεια του νέου κορονοϊού covid-19 στη Ρωσία έχει αρχίσει να υποχωρεί έπειτα και από την πρόοδο που σημειώνει το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών.

Image result for Health Minister Mikhail Murashko

Στήριξε την πεποίθησή του στη μείωση του αριθμού των ασθενών από κορονοϊό κατά 30% μέσα στις τελευταίες τρεις βδομάδες μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων από covid-19 παραμένει υψηλός και ανέρχεται σε περίπου 800.000 άτομα.

Εκτίμησε έτσι ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού ήδη παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα και επηρεάζει την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS που επικαλείται στοιχεία του εθνικού κέντρου αντιμετώπισης της πανδημίας στη Ρωσία, μέσα στο τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τουλάχιστον 16.688 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 0,43% από την προηγούμενη μέρα.

Ως σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη Ρωσία ανέρχονται σε 3.934.606, εκ των οποίων 3.414.495 αφορούν ασθενείς που ανάρρωσαν πλήρως από την ασθένεια.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 75.732 απέβησαν θανατηφόρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραίτηση του προέδρου του ΕΟΦ την ώρα που αδειάζουν τα φαρμακεία

Ζήτημα «εθνικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» οι κοριοί στα κρεβάτια των Παριζιάνων

Απέπεμψαν τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα μετά τα χάλια της Ψυχιατρικής Κλινικής

Μπαγκλαντές: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι θάνατοι από δάγκειο πυρετό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα