ΑΘΗΝΑ
05:55
|
25.04.2024
Διετάχθη έρευνα για “εγχειρίδιο” στα social media με οδηγίες για την εξέγερση των αγροτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας διενεργείται από την αστυνομία της Ινδίας σε σχέση με τους δημιουργούς ενός “εγχειρίδιου” που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιείχε οδηγίες για το πώς μπορεί να κλιμακωθεί ο αγώνας των Ινδών αγροτών κατά των νέων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία διαμοίρασε το “εγχειρίδιο” από τον λογαριασμό της στο Twitter.

Μέσα σε λίγες ώρες οι δημιουργοί του “εγχειρίδιου” το κατέβασαν από το διαδίκτυο και το αντικατέστησαν με μια σύντομη και περιεκτική εκδοχή του. Η Τούνμπεργκ διαμοίρασε τον νέο οδηγό της αγροτικής εξέγερσης σχολιάζοντας ότι ο προηγούμενος ήταν “παρωχημένος”.

Η αστυνομία στο Νέο Δελχί συνδέει τους δημιουργούς του “εγχειρίδιου” με τους υποκινητές των βίαιων επεισοδίων στην πρωτεύουσα ανήμερα της εθνικής εορτής για την Ημέρα της Δημοκρατίας. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει εδώ και καιρό ταχθεί στο πλευρό των αγροτών και κατά των των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της Ινδίας. Πρόσφατα έκανε “like” σε tweet της τραγουδίστριας από το Μπαρμπάντος Ριάνα και της ανιψιάς της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Και οι τρεις διάσημες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι βλέπει πίσω από το αγροτικό κίνημα αυτονομιστικές οργανώσεις των Σιχ που στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης.   Δεν είναι γνωστό αν η αστυνομία της Ινδίας ερευνά και τη Σουηδή ακτιβίστρια στο πλαίσιο της υπόθεσης με το διαδικτυακό εγχειρίδιο. Η Γκρέτα πάντως δεν πτοείται. Επανήλθε στο Twitter με το εξής μήνυμα: “Εξακολουθώ να στηρίζω τους αγρότες #StandWithFarmers και την ειρηνική διαμαρτυρία τους. Κανένα μίσος, καμία απειλή ή παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα με κάνει να αλλάξω θέση”. Οι επικριτές της στην Ινδία την αποκαλεί κίβδηλη και “fake σαν τα tweets της”.   

Ινδός αναλυτής αναφέρει ότι οι δημιουργοί του εγχειριδίου ανήκουν στην οργάνωση “Poetic Justice Foundation” με έδρα τον Καναδά. Πρόκειται για οργάνωση των Σιχ, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως ο πιο ενεργός εταίρος των αγροτών της Ινδίας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα