ΑΘΗΝΑ
10:07
|
29.06.2026
Το μήνυμα του διευθυντή Β' ΜΕΘ του “Παπανικολάου” στην επιτροπή των ειδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόφαση υψηλού ρίσκου χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος, και προτείνει το άμεσο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων με αφορμή τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι με το άνοιγμα των σχολείων αυξήθηκε η η κινητικότητα των πολιτών και πρέπει να πάμε σε άμεσο κλείσιμό τους για να μην φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά. “Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου”, τόνισε ο ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Προειδοποίησε μάλιστα πως δεν υπάρχει άλλη λύση. “Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων όχι ελέγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα”. Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος έχουν αρχίσει να καταγράφονται κρούσματα σε νεότερες ηλικίες, ωστόσο “δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία”. “Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν. Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι”. 

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε χθες πως το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων των εμπειρογνωμόνων.  

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε πλήρη λειτουργία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Σεισμός 4,3 βαθμών στη Λακωνία

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω έργων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα