ΑΘΗΝΑ
15:55
|
23.04.2024
Πρώτη τοποθέτηση της ηθοποιού μετά τις καταγγελίες ηθοποιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον απεριόριστο θαυμασμό της στα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων, της λεκτικής αλλά και σωματικής βίας στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου εξέφρασε η Κάτια Δανδουλάκη με μια ιδιόχειρη επιστολή της.

“Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία”, αναφέρει η ηθοποιός στην επιστολή της που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.   

“Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ”, καταλήγει η κα Δανδουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες διακόπτοντας την συνεργασία με σκηνοθέτη – ηθοποιό, ύστερα από καταγγελία ηθοποιού. 

Χθες το βράδυ τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ζήτησαν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.  

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι γνωστές ηθοποιοί Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ελένη Δροσάκη καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, τον ηθοποιό για πράξεις που, όπως λένε, προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπεια τους. Οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για “σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους”.   

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Υγεία”, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη.

Πηγή: ANT1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα