ΑΘΗΝΑ
03:42
|
19.04.2024
Γονείς μαθητών της Γ' Λυκείου που διαμένουν σε "κόκκινες" περιοχές προσφεύγουν στο ΣτΕ καταγγέλοντας παραβίαση των άρθρων 25 και 16 του Συντάγματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλοί γονείς μαθητών της Γ’ Λυκείου που διαμένουν σε “κόκκινες” περιοχές της χώρας προσφεύγουν στο ΣτΕ καταγγέλοντας παραβίαση των άρθρων 25 και 16 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι γονείς καταγγέλλουν ότι με την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργούνται μαθητές “δύο ταχυτήτων”, καθώς κάποιοι υποψήφιοι θα έχουν καλύψει την ύλη των Πανελλαδικών με τη διά ζώσης διδασκαλία, και άλλοι όχι.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει το άρθρο 25 του Συντάγματος (αρχή της αναλογικότητας) αφού όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται εκτός σχολείου για μεγαλύτερο διάστημα από άλλους, θα εξεταστούν σε κοινά θέματα, και προσφεύγουν μαζικά σε δικηγορικά γραφεία για να υποβάλουν προσφυγές στο ΣτΕ ώστε να ακυρώσουν την επίμαχη απόφαση.

Οι προσφυγές θα αφορούν επίσης και την παραβίαση του άρθρου 16 το οποίο ορίζει τη δωρεάν και ίση εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας, καθώς η επιβεβλημένη τηλεκπαίδευση που βασίζεται εν πολλοίς στις οικονομικές δυνατότητες που έχει η κάθε οικογένεια αποκλείει από τη διαδικασία χιλιάδες παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω, τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει τις προσφυγές αναφέρουν ότι θα προτείνουν οι μαθητές των “κόκκινων” περιοχών να εξεταστούν με διαφορετικό τρόπο από εκείνους που καλύπτουν την ύλη με τη διά ζώσης διδασκαλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα