ΑΘΗΝΑ
18:48
|
19.04.2024
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V εγκρίθηκε από τις αρχές της Μιανμάρ στη βάση του κατεπείγοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V εγκρίθηκε από τις αρχές της Μιανμάρ στη βάση του κατεπείγοντος.

«Η Μιανμάρ έγινε η 21η χώρα του κόσμου που εγκρίνει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της λοίμωξης του κορονοϊού, για τη μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού της» ανέφερε στο Sputik μια στρατιωτική πηγή.

«Η απόφαση εγγραφής του ρωσικού εμβολίου με την ταχεία διαδικασία λήφθηκε από τον προσωρινό πρόεδρο, Μιν Ονγκ Χλάινγκ», πρόσθεσε.

100% αποτελεσματικό σε σοβαρές και μέτριες περιπτώσεις COVID-19

Το Sputnik V φέρεται να είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών και μέτριων περιπτώσεων κορονοϊού, δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο.

«Το εμβόλιο παρέχει 100% προστασία έναντι σοβαρών και μέτριων περιπτώσεων COVID», δήλωσε ο κ. Γκίντσμπουγκ μιλώντας στο Rossiya 1, προσθέτωντας ότι εάν οι εμβολιασμένοι επαναμολυνθούν, θα εμφανίσουν ήπια συμπτώματα στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο ενάντια στην Covid-19, που καταχωρήθηκε τον Αύγουστο του 2020, φέρει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6% μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, ενώ έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση στη Ρωσία, στη Λευκορωσία, στην Αργεντινή, στη Βολιβία, στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στην Αλγερία, στην Παλαιστίνη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Βενεζουέλα, στην Παραγουάη και στο Τουρκμενιστάν.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα