ΑΘΗΝΑ
01:19
|
20.04.2024
Η Ινδονησία ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac για χρήση σε ηλικιωμένους, πράγμα που ενδεχομένως να αλλάξει τη στρατηγική εμβολιασμού της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της Ινδονησίας (BPOM) δήλωσε ότι ενέκρινε τη χρήση του CoronaVac της Sinovac Biotech για τους ηλικιωμένους λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί η πανδημία και τις περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και την ασφάλεια αυτού του εμβολίου. Σύμφωνα με τις αρχές, η στρατηγική της διάθεσης του εμβολίου αρχικά σε νεότερα άτομα οφειλόταν εν μέρει σε περιορισμένα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου για τους ηλικιωμένους.

Η Ινδονησία έλαβε τον προηγούμενο μήνα 3 εκατομμύρια δόσεις και εμβολίασε αρχικά ιατρούς και δημόσιους υπαλλήλους. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου 800.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι η χώρα πρόκειται να παραλάβει  25 ακόμη εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Ινδονησία, η οποία αριθμεί περισσότερους από 31.000 θανάτους λόγω του κορονοϊού, στοχεύει να εμβολιάσει περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα, ή περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού των 270 εκατομμυρίων, μέσα σε ένα χρόνο.

Αρκετές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, που έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, δίνουν προτεραιότητα στους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι στην αναπνευστική νόσο. Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας έχει δηλώσει ότι οι ηλικιωμένοι πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο έως τον Απρίλιο.

Το Sinovac της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι το CoronaVac είχε εγκριθεί για χρήση από το ευρύ κοινό από τη ρυθμιστική αρχή ιατρικών σκευασμάτων της Κίνας. Η κλινικές δοκιμές της Φάσης Ι και ΙΙ στην Κίνα έδειξαν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε με ασφάλεια να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους συμμετέχοντες, ωστόσο η εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι τα δεδομένα για το ποσοστό προστασίας μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν “περιορισμένα” και ανέφερε πως “η αναγκαιότητα εμβολιασμού με αυτό το προϊόν θα πρέπει να αξιολογείται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας και τον κίνδυνο έκθεσης αυτής της ηλικιακής ομάδας”.

Ο Παντού Ριόνο επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας, δήλωσε ότι “εάν θέλουμε να σταματήσουμε τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα πρέπει να κυνηγήσουμε τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων”.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα