ΑΘΗΝΑ
00:55
|
16.04.2021
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι αναχαίτισε σήμερα τέσσερα οπλισμένα αεροσκάφη των Χούτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που συμμετέχει στις ένοπλες συρράξεις στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα (7/2) ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερα ένοπλα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούτι προς τη νότια Σαουδική Αραβία.

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που έφερε βόμβα αναχαιτίστηκε νωρίς την Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του συνασπισμού, Συνταγματάρχη Τουρκ Ταλ αλ Μαλκί, στα κρατικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας. Οι δυνάμεις παρεμπόδισαν αργότερα τρία ακόμη αεροσκάφη, που επίσης κατευθύνονταν προς τη νότια Σαουδική Αραβία στοχεύοντας “αμάχους και πολιτικούς”.

Ο Μάλκι είπε ότι ο συνασπισμός θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την “εξουδετέρωση και καταστροφή” των δυνατοτήτων των όπλων των Χούτι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η στρατιωτική συμμαχία έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς χώρους των Χούτι στην Υεμένη, ως απάντηση στις επιθέσεις διασυνοριακών πυραύλων και drones των Χούτι.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα