ΑΘΗΝΑ
16:46
|
23.04.2024
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Act Out, 185 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πραγματοποίησαν coming out, που αναδείχθηκε από δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

185 λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, queer, non-binary, intersex και τρανς ηθοποιοί μιλούν ανοιχτά για τα χαρακτηριστικά φύλου, την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε ένα μαζικό coming out, σε ένα άρθρο (μόνο για συνδρομητές) που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Süddeutsche Zeitung την Παρασκευή (5/2).

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #Act Out, καθώς οι ηθοποιοί απαιτούν περισσότερη αναγνώριση στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ζητούν να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Οι 185 ηθοποιοί υπέγραψαν και δημοσίευσαν ένα κοινό μανιφέστο με το οποίο ζητούν περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες στην οθόνη, απαιτούν αλλαγή στάσης απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ+ ηθοποιούς στον κλάδο και διεκδικούν ορατότητα.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί! […] Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να κοινοποιήσουμε στον επαγγελματικό μας χώρο την προσωπική μας ζωή, χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες. Ακόμη πολλές φορές έχουμε λάβει την συμβουλή – από ατζέντηδες και ατζέντισσες, casting directors, συναδέλφους, παραγωγούς, συντάκτες και συντάκτριες, σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες κ.ο.κ. – να αποκρύψουμε τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, την ταυτότητά μας και το φύλο μας, ώστε να μη θέσουμε την καριέρα μας σε κίνδυνο.” 

Οι ηθοποιοί είπαν ότι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους για να τερματίσουν τέτοιες διακρίσεις. “Μέχρι στιγμής κυριαρχεί η υπόθεση, πως αν φανερώναμε ορισμένες πλευρές της ταυτότητάς μας, και πιο συγκεκριμένα την σεξουαλική μας ταυτότητα και την ταυτότητα φύλου μας, τότε ξαφνικά δεν θα μπορούσαμε πια να αναπαραστήσουμε ορισμένους ρόλους και σχέσεις. Σα να ήταν η ορατότητα αυτών των ταυτοτήτων ασύμβατη με την ικανότητά μας να ενσαρκώνουμε πειστικά και αληθοφανώς ρόλους μπροστά στο κοινό“.

“Η κοινωνία μας είναι εδώ και καιρό έτοιμη. Το κοινό είναι έτοιμο. Ο κλάδος μας οφείλει να υποστηρίζει την συνύπαρξη και να απεικονίζει την κοινωνία σε όλη της την ποικιλομορφία.”, αναφέρει το μανιφέστο ενώ το δημοσίευμα περιλαμβάνει μαρτυρίες για το πώς μέχρι τώρα κάποια άτομα προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστικό το ποιοι πραγματικά είναι.

Η εκστρατεία Act Out, στοχεύει να ενθαρρύνει και άλλα άτομα στον χώρο του θεάματος να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες για τους/τις ηθοποιούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Κλειστός την Παρασκευή, 26/4 ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα