ΑΘΗΝΑ
12:50
|
25.04.2024
Τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων υπέστη ρήξη προκαλώντας πλημμύρες και εκκένωση χωριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλές από τις βόρειες περιοχές της Ινδίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, μετά τη ρήξη ενός τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων. Λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού σε ένα ποτάμι που τροφοδοτεί ο παγετώνας, η αστυνομία στην περιοχή Chamoli όπου βρισκόταν το φράγμα κάλεσε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Το Indian Express ανέφερε ότι στην επαρχία Chamoli ένα μέρος του φράγματος Rishiganga στον ποταμό Dhauli Ganga, που συνδέεται με έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπέστη ζημιές και πως υπάρχουν τεράστιες πλημμύρες στην περιοχή. Επιπλέον, επτά πτώματα ανασύρθηκαν από την περιοχή της κατάρρευσης, ενώ περίπου 125 άνθρωποι αγνοούνται, με τον αριθμό αυτό των αγνοουμένων να μπορεί να αυξηθεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ.

Η κρατική κυβέρνηση κυκλοφόρησε τους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης: 1070 ή 9557444486. Ο αρχηγός του Uttarakhand Trivendra Singh Rawat έχει καλέσει τους ανθρώπους να μην διαδίδουν φήμες μέσω της δημοσιοποίησης παλιών βίντεο από πλημμύρες και δήλωσε πως είναι ανακουφιστικό ότι η ροή του ποταμού Alaknanda, πέρα από ένα σημείο, είναι στα φυσιολογικά επίπεδα και πως η ροή σταδιακά μειώνεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα