ΑΘΗΝΑ
09:59
|
30.03.2023
Προς το παρόν δεν έχει περιέλθει στο ΔΣ κάποια αναφορά ή καταγγελία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη στον απόηχο μιας έντονης φημολογίας για περιστατικά σεξουαλικής βίας. Όπως σημειώνεται, προς το παρόν δεν έχει περιέλθει στο ΔΣ κάποια αναφορά ή καταγγελία στην οποία να κατονομάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης “κατά τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο ή σε προγενέστερο αυτής χρόνο”.

“Σε περίπτωση που προκύψει ερευνητέο αντικείμενο που ανάγεται στη θητεία του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου ή της Δραματικής Σχολής του, το Διοικητικό Συμβούλιο τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου οργάνου της ελληνικής Πολιτείας για την πλήρη αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση τυχόν ευθυνών”, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση και καταλήγει με μια αναφορά στην καταγγελία των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής, “το Θέατρο εκφράστηκε αυθημερόν δια της δημόσιας πρόσκλησης της Διευθύντριας της Σχολής να εξατομικευθεί αμέσως κάθε καταγγελία με κάθε πρόσφορο τρόπο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε οριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής το καλοκαίρι του 2019 και η θητεία του είχε ορίζοντα τριετίας αλλά παραιτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: «Υπερασπίσου το Νερό» με νότες

Ελένη Αρβελέρ: «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» η κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Κανονικά στο διαδίκτυο η ερωτική ταινία με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα