ΑΘΗΝΑ
20:51
|
26.04.2024
Τραυματίστηκαν 2 διαδηλωτές. Έκκληση του Πάπα Φρανγκίσκου στους πραξικοπηματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα Δευτέρα (8/2) έκκληση στους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες της Μυανμάρ να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στη δημοκρατία που “διεκόπη βίαια” όπως τόνισε.

Ο Πάπας Φρανγκίσκος έκανε την παραπάνω έκκληση κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του προς το διπλωματικό σώμα, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα, για τρίτη μέρα,  στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο στη Μιανμάρ, κατά της ανατροπής και κράτησης της εκλεγμένης ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου από τους στρατιωτικούς πριν από μια εβδομάδα.

Σημειώνεται, ότι οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν σήμερα κανόνια νερού υπό πίεση για να απωθήσουν τους χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν στη Ναϊπιντάου, την πρωτεύουσα της Μυανμάρ, εναντίον των πραξικοπηματιών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τους δύο διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, αφού χτυπήθηκαν απευθείας από το νερό που εκτόξευσαν με τις αντλίες οι δυνάμεις καταστολής.

“Ο στρατός της Μυανμάρ σκοτώνει τους πολίτες. Αγαπητέ κόσμε σώστε μας!” αναγράφει χαρακτηριστικά, σε αναρτησή της διαμαρτυρόμενη πολίτης, απαιτώντας να τους δωθεί πίσω η δημοκρατία!

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες μαζικές κινητοποιήσεις μετά τον ξεσηκωμό του λαού το 2007.

Πηγή: Reuters, france24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα