ΑΘΗΝΑ
17:24
|
26.04.2024
Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη και τη φωτιά στον Ασπρόπυργο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη και την πυρκαγιά που βύθισε στο σκοτάδι χθες το βράδυ περιοχές στην Αττική και στην Πελοπόννησο.

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα Forecast Weather Greece απηύθυνε μέσω Facebook προς τους κατοίκους της περιοχής του Ασπρόπυργου να κλείσουν τα παράθυρα για να μείνουν εντός οικίας και να μην ανοίξουν τα παράθυρα και τα κλιματιστικά condition για αποφυγή αναπνευστικών δυσκολιών καθώς όπως αναφέρει το νέφος της πυρκαγιάς είναι τοξικό και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

⚠️ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ⚠️ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ Έκτακτη ενημέρωση για το συμβάν πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή στο ΚΥΤ…

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, February 7, 2021


“Γύρω στις 11 το βράδυ ξαφνική έκρηξη από βραχυκύκλωμα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή του Ασπρόπυργου με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου να βυθιστούν στο σκοτάδι”, λέει στο “ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ” o Κωνσταντίνος Ζήλος, ο οποίος βρισκόταν χθες στο σημείο της φωτιάς.  “Σύμφωνα με μαρτυρίες το βραχυκύκλωμα φαίνεται να έγινε σε μετασχηματιστή μεγάλου όγκου, όπου η κατάσβεση της φωτιάς για τους πυροσβέστες ήταν σχεδόν αδύνατη της επόμενες ώρες. Επίσης σύμμαχος δεν ήταν και ο αέρας ο οποίος αναζωπύρωνε τη φωτιά”, πρόσθέτει.


Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από περίπου μία ώρα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες.

Εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα