ΑΘΗΝΑ
06:42
|
19.04.2024
Όπως είχαν διαγραφεί τα πρόστιμα σε άστεγους, σε καρκινοπαθή, σε νοσηλεύτρια, σε γιατρό και για το λουλούδι στο Πολυτεχνείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακυρώθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε 80χρονη που πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της στη Λαμία. Η ηλικιωμένη τιμωρήθηκε για άσκοπη μετακίνηση έπειτα από καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου Lamiareport, η γυναίκα που ειδοποίησε την Αστυνομία κατήγγειλε ότι η 80χρονη δεν έχει άδεια για τα πράγματα που πουλάει στην πλατεία Πάρκου και επέμενε να της κόψουν κλήση.

Η ακύρωση του προστίμου ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., το οποίο δεν αναφέρεται τόσο στο ίδιο το περιστατικό όσο στην ανάρτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για το πρόστιμο στην ηλικιωμένη.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.: “Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί  για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός”.

Το σχόλιο από τον Τσίπρα: “Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει. Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους. Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή”.

Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, February 8, 2021

Τι δήλωσε η 80χρονη στο Lamiareport:  “Δεν το κάνω για τα χρήματα. Δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. Να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ… Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή μου χωρίς το εγγόνι μου… τι να την κάνω τη ζωή μου…”. Η 80χρονη εξήγησε ότι έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της.

Είναι το πρώτο τόσο σκληρό πρόστιμο των αστυνομικών αρχών για παράβαση των περιοριστικών μέτρων; Όχι.


Στις 07/04/2020 είχαμε γράψει στο “ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ” για τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε άστεγους της Θεσσαλονίκης για άσκοπη μετακίνηση.

Στις 11/01/2021 είχαμε γράψει στο “ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ” για το πρόστιμο 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε νοσηλεύτρια μονάδας Covid ενώ επέστρεφε από τη βάρδιά της στο σπίτι της.

Στις 05/01/2021 είχαμε γράψει στο “ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ” για το πρόστιμο που δέχτηκε γιατρός από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων ενώ πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Στις 16/12/2020 είχαμε γράψει για το πρόστιμο σε καρκινοπαθή ενώ επέστρεφε στη Βέροια μετά τη χημειοθεραπεία της στη Θεσσαλονίκη.

Και ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είχαμε γράψει στο “ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ” για το πρόστιμο σε γυναίκα που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ γιατί όπως κάθε χρόνο θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του ΕΜΠ.

Πηγή: Lamiareport, Εφ.Συν., kosmodromio.gr


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα