ΑΘΗΝΑ
11:18
|
24.04.2024
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση – Κρίσιμη η σημερινή καταγραφή των κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ολικό, αλλά σύντομο” λοκντάουν σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την Αττική αν δεν είναι καθησυχαστικά τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας.

Μιλώντας στο κανάλι OPEN TV ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. “Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε: “Την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ένα λοκντάουν τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι η αύξηση 11% στις ηλικίες 0-9 κλείνει αυτονόητα και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: Έθνος, OpenTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Νεκρός 45χρονος στην 114ΠΜ στην Τανάγρα

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα