ΑΘΗΝΑ
15:49
|
26.04.2024
Αντιφατικά τα μηνύματα στο μέτωπο της μάχης κατά του κορονοϊού από την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιφατικά τα μηνύματα στο μέτωπο της μάχης κατά του κορονοϊού από την ευρωπαϊκή ήπειρο, με άλλες χώρες να βιώνουν έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19, άλλες να βλέπουν μείωση, ενώ διαφορετικά είναι τα συμπεράσματα και στο μέτωπο του εμβολιασμού.

Ιταλία: 10.630 κρούσματα και 422 θάνατοι σε 24 ώρες

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.630 νέα κρούσματα κορονοϊού και 422 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 274.263 διαγνωστικά τεστ, το 3.9% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 7.970, με 307 θανάτους.

Στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 2.143 ασθενείς με Covid 19 (ο ίδιος αριθμός με χθες) ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 19.512 ιταλοί πολίτες, 15 λιγότεροι από χθες.

Σε ότι αφορά τις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, σήμερα η περιφέρεια με περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (1.625) ενώ ακολουθούν η Καμπανία (1.274) με πρωτεύουσα την Νάπολη, η Εμίλια Ρομάνια (977) με κύρια πόλη την Μπολόνια και το Λάτιο (847) όπου βρίσκεται η Ρώμη.

Ισπανία: Πάνω από 3 εκατ. τα κρούσματα

Η Ισπανία, η οποία καταγράφει άλμα στον αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 μετά τις εορτές στα τέλη του περασμένου έτους, έσπασε σήμερα το φράγμα των 3 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα, των 47 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει συνολικά 3.005.487 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, ένας αριθμός ωστόσο υποτιμημένος, καθώς μια κυβερνητική μελέτη έδειξε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι το 10% του πληθυσμού, περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, είχε προσβληθεί από τον ιό.

Σερβία: Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, συνεχίζονται οι μαζικοί εμβολιασμοί

Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Σερβία, γεγονός που αποδίδεται από του ειδικούς στις χειμερινές διακοπές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.014 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 15 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου που προκαλεί ο ιός Sars-Cov 2. Το θετικό στοιχείο είναι ότι δεν παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 3.814 ασθενείς εκ των οποίων οι 129 είναι διασωληνωμένοι.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται ομαλά και από σήμερα ξεκίνησαν σε διακόσια κέντρα μαζικοί εμβολιασμοί με την δεύτερη δόση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm. Συνολικά 500,000 πολίτες της Σερβίας έκαναν την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου ενώ 80.000 περίπου εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια των Pfizer-Biontech και Sputnik-V. Παράλληλα συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί με τις νέες δόσεις διαφόρων εμβολίων για τον κορονοϊό που έφτασαν στη χώρα. Σήμερα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου έφτασε μία παρτίδα 50.000 εμβολίων της πρώτης δόσης του Sputnik-V ενώ ανάλογος αριθμός εμβολίων της δεύτερης δόσης θα φτάσει σε δεκαπέντε ημέρες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανήγγειλε επίσης, σε συνέντευξη Τύπου, την άφιξη, αύριο, μίας μεγάλης παρτίδας 500,000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm ενώ — όπως ανέφερε — μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα παραληφθούν 88,000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-Biontech και 125,000 δόσεις του εμβολίου της AstraZenecca. Σημειώνεται ότι στην Σερβία όλοι οι πολίτες που θα εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό εφόσον ζητείται από την χώρα που επισκέπτονται.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ σε δήλωσή του στην δημόσια τηλεόραση ανέφερε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και εκτίμησε ότι η Σερβία θα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη η οποία μέχρι το καλοκαίρι θα θέσει τον ιό υπό έλεγχο δημιουργώντας συνθήκες γενικής ανοσίας στον πληθυσμό.

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι θάνατοι

Η Γαλλία έσπασε σήμερα το φράγμα των 80.000 θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, με 724 νέους θανάτους να καταγράφονται σε νοσοκομεία και σε ανεξάρτητες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 18.870 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, που δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Συνολικά η χώρα καταγράφει 80.147 θανάτους από την Covid-19 — ο έβδομος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως — και σχεδόν 3,36 εκατομμύρια κρούσματα — ο έκτος μεγαλύτερος απολογισμός παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, μέχρι σήμερα 1,987 εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της νόσου, ενώ 366.733 και την δεύτερη δόση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα