ΑΘΗΝΑ
10:29
|
19.05.2024
Αναρωτιέται κανείς γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος πηγαίνουν σε μια διάσκεψη που είναι από πριν καταδικασμένη να αποτύχει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναρωτιέται κανείς γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος πηγαίνουν σε μια διάσκεψη που είναι από πριν καταδικασμένη να αποτύχει γιατί η Τουρκία έχει δηλώσει ότι συζητάει μόνο την διχοτόμηση που Αθήνα και Λευκωσία απορρίπτουν. Πηγαίνουμε για να μην κατηγορηθούμε σαν αδιάλλακτοι; Ας κατηγορηθούμε τότε. Καλύτερα να κατηγορηθούμε με την απουσία μας παρά να κατηγορηθούμε με την παρουσία μας όταν θα απορρίψουμε τις τουρκικές θέσεις.

Στις προηγούμενες συζητήσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι θέσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων δεν ήσαν τόσο απομακρυσμένες όσο είναι σήμερα. Για αυτό δεν έχει νόημα να γίνουν διαπραγματεύσεις που δεν θα οδηγήσουν πουθενά και με την αποτυχία τους θα δημιουργηθεί νέα πηγή έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Θα ήταν καλύτερο, αντί την πενταμερή, η Ελλάδα και η Λευκωσία να είχαν προτείνει να γίνει η διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο κοινοτήτων, οπως γινόταν στο παρελθόν, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ.

Έτσι, η διαπίστωση του αδιεξόδου από τον Γενικό Γραμματέα θα είχε λιγότερο αρνητικό αντίκτυπο, απ’ ότι θα είχε στην πενταμερή, όπου παρούσα θα ήταν και η Τουρκία. Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ λάθος την παρουσία Ελλάδος και Λευκωσίας στην Νέα Υόρκη. Και δεν είναι αργά να ακυρώσουν την συμμετοχή τους που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην γίνει η Πενταμερής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα