ΑΘΗΝΑ
09:45
|
30.03.2023
Έκκληση να αναλάβει τις ευθύνες που δεν πήρε ούτε όταν “μαύρισαν” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου προτείνει στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, να υποβάλει την παραίτησή της ως μια ύστατη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι σε όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού που από θέσεως εκπροσωπεί και έχει την ευθύνη τους.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Μάριος Αθανασίου ξεκαθαρίζει ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί καθώς η αφωνία του Υπουργείου δεν αφορά μόνο στις καταγγελίες για το κλίμα εκφοβισμού και κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απουσία σχεδίου για τον Πολιτισμό απέναντι στην πανδημία, στη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών αλλά και στις πλημμύρες μετά το τσιμέντωμα της Ακρόπολης. 

Η ανάρτηση του Μάριου Αθανασίου αναλυτικά:

“Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό – τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα” και τις “αντοχές του ανθρώπου” (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ με συλλήψεις (upd)

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών της Hellenic Train

Με πρόστιμο 12.000 ευρώ απειλείται Γαλλίδα που προσέβαλε τον Μακρόν στο Facebook

Νότια Κορέα: Παραμένει ο κίνδυνος από τη Φουκουσίμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα