ΑΘΗΝΑ
06:08
|
26.04.2024
“Ούτε που τον κατάλαβα”, δήλωσε η Γαλλίδα μοναχή Αδελφή Αντρέ, γεννηθείσα το 1904.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία μοναχή από τη Γαλλία είναι το γηραιότερο άτομο στην Ευρώπη που προσεβλήθη και ξεπέρασε τη νόσο Covid-19 λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 117ά γενέθλιά της. Η Λουσίλ Ραντόν, η οποία έλαβε το όνομα Αδελφή Αντρέ το 1944 όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό στις 16 Ιανουαρίου χωρίς να εμφανίσει κάποια συμπτώματα της νόσου. “Ούτε που τον κατάλαβα”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Γαλλίδα “Χαϊλάντερ” μοναχή.

Αρχικά η Αδελφή Αντρέ τέθηκε σε απομόνωση από τους υπόλοιπος ενοίκους του οίκου ευγηρίας “Σεντ Κατρίν Λαμπουρέ” στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας. Σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως και αύριο 11 του μηνός θα γιορτάσει τα 117ά γενέθλια της.

Η Αδελφή Αντρέ, η οποία είναι τυφλή και κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, ρωτήθηκε από το γαλλικό δίκτυο BMF αν φοβήθηκε τον νέο κορονοϊό: “Όχι, δεν φοβήθηκα γιατί απλά δεν με τρομάζει ο θάνατος” και πρόσθεσε, “χαίρομαι που είμαι ακόμα κοντά σας, αλλά θα προτιμούσα να ήμουν κάπου αλλού… μαζί με τον αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου”.

“Ήταν τυχερή”, τόνισε ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας Νταβίντ Ταβελά στην τοπική εφημερίδα “Βαρ Ματάν”. “Δεν την ενδιέφερε τόσο η υγεία της, όσο το αν θα άλλαζαν οι συνήθειές της. Με ρωτούσε συνέχεια αν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα των γευμάτων και του ύπνου. Δεν φοβήθηκε καθόλου την ασθένεια. Τουναντίον, ανησυχούσε περισσότερο για τους υπόλοιπους τροφίμους”, πρόσθεσε.

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group). Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Κάνε Τανάκα από την Ιαπωνία, η οποία μπήκε στα 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα