ΑΘΗΝΑ
07:45
|
04.10.2023
Στα Προπύλαια στις 13:00 στην Αθήνα & και στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 17:30 στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συμμετέχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για «αυταρχισμό», «αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων», «απόσταση από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αλλά και «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους», επισημαίνει από την πλευρά της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω». Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.  «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια …οι γονείς μπορούμε και ξέρουμε να διαμαρτυρόμαστε οργανωμένα απέναντι σε ότι έρχεται να βάλει εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας. Ζητούμε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους. Είναι αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία ΌΛΩΝ των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με πληροφορίες από Reader.gr, Thessnews.gr – Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περικλής Ιακωβάκης για ΟΑΚΑ: «Goodnight and good luck»

Εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα από…. καρδιάς

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος-Τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

Τουλάχιστον 21 νεκροί από πτώση λεωφορείου στη Βενετία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα