ΑΘΗΝΑ
18:07
|
25.04.2024
Προσκάλεσε τους αγρότες σε διάλογο μετά από μήνες διαδηλώσεων, επιμένοντας στην "ορθότητα" της πολιτικής του...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε απόψε στο τραπέζι του “διαλόγου” τους εκπροσώπους εκατομμυρίων αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί εδώ και δύο μήνες ενάντια στους τρεις αντι-αγροτικούς νόμους που προωθεί με στόχο την απορρύθμιση της αγροτικής παραγωγής ώστε να ελέγχεται από μονοπώλια.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο υπερασπίστηκε τους νόμους που ενέκρινε η κυβέρνησή του ισχυριζόμενος ότι οι νόμοι “δίνουν στους αγρότες την ελευθερία να πωλούν απευθείας στους αγοραστές” αποδεσμεύοντάς τους από τον πολύχρονο περιορισμό να πωλούν τη σοδειά τους μόνο μέσω αγορών χονδρικής.

PM Narendra Modi invites protesting farmers for talks on agri laws, says 'old system will continue': Top points from his over 90-minute Lok Sabha address

Υποστήριξε ότι οι νόμοι σχεδιάστηκαν για να δώσουν τάχα “μια εναλλακτική επιλογή” στους αγρότες, χωρίς να εξασθενούν τις υφιστάμενες αγορές χονδρικής.

Ωστόσο, δεν φάνηκε να πείθει με τους βουλευτές από το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κόμμα του Κογκρέσου, να αποχωρούν από την αίθουσα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τους αγρότες.

Οι αγρότες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι φέρνει τους νόμους για να βοηθήσει μεγάλους ιδιώτες πωλητές λιανικής. Οι καλλιεργητές λένε πως οι νόμοι θα καταστήσουν σταδιακά άχρηστες τις παραδοσιακές αγορές χονδρικής και πως οι αγρότες θα αφεθούν στο έλεος ιδιωτών αγοραστών.

Image result for Narendra Modi farmers

Ο Μόντι επέμενε πως ο αγροτικός τομέας της Ινδίας χρειάζεται επενδύσεις προκειμένου να βοηθηθεί να εκσυγχρονίσει την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και να βελτιώσει τις υποδομές, που είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση των εισοδημάτων των αγροτών και πως ο ιδιωτικός τομέας της Ινδίας δεν πρέπει να αντικρύζεται με καχυποψία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα