ΑΘΗΝΑ
14:03
|
20.04.2024
Για το παραλλαγμένο στέλεχος μίλησε στο BBC η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής παρακολούθησης της Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην περιοχή του Κεντ στη Βρετανία είναι πιθανό να σαρώσει τον κόσμο, δήλωσε η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής παρακολούθησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας ότι η μάχη κατά του νέου κορονοϊού αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ έχει “σαρώσει τη χώρα” και “αναμένεται να σαρώσει τον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα”, δήλωσε στο BBC η διευθύντρια της κοινοπραξίας Covid-19 Genomics UK, Σάρον Πίκοκ. “Μόλις πάρουμε το πάνω χέρι (όσον αφορά τον ιό) ή οι μεταλλάξεις του πάψουν να είναι μολυσματικές –προκαλώντας νόσο– τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε γι’ αυτόν. Αλλά νομίζω, κοιτάζοντας το μέλλον, ότι θα το κάνουμε αυτό για χρόνια. Θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε αυτό για ακόμα 10 χρόνια, κατά την άποψή μου”, πρόσθεσε.

Η μετάλλαξη του Κεντ είναι ουσιαστικά μετάλλαξη του μεταλλαγμένου στελέχους της Βρετανίας που τρομάζει καθώς ενδέχεται να βοηθά τον ιό να εισβάλει στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δείγματα της μετάλλαξης του Κεντ εντόπισε η Αρχή Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία και συγκεκριμένα σε 11 περιστατικά που ελέγχθηκαν από επιστήμονες.

Η νέα μετάλλαξη στην ακίδα της πρωτεΐνης συνδέεται με τα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας και εκτιμάται ότι είναι πιο ανθεκτική στο εμβόλιο από τις άλλες μορφές του ιού.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα