ΑΘΗΝΑ
11:24
|
05.10.2022
To Sputnik V απαντά με αποδείξεις στους ισχυρισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν έχει λάβει ακόμη την αίτηση για έκγριση του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To Sputnik V απαντά με αποδείξεις στους ισχυρισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν έχει λάβει ακόμη την αίτηση σχετικά με την εξέταση και έγκριση του ρωσικού εμβολίου για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, οι υπεύθυνοι του Sputnik V επισυνάπτουν αντίγραφο της αίτησης που απεστάλει στον ΕΜΑ στις 29 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη (9/10) το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου ανακοίνωσε ότι “έχει επίσημη επιβεβαίωση από τον EMA ότι η αίτηση του Sputnik V έγινε δεκτή”.

Η ΕΕ θα μπορούσε να έχει εγκρίνει το εμβόλιο Sputnik για χρήση στα κράτη-μέλη ήδη από τον Φεβρουάριο, καθώς καθυστερούσαν οι αποστολές των παρτίδων με τα εμβόλια από τις ΗΠΑ.


Τον Ιανουάριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι υπό εξέταση. Το RDIF δήλωσε στους δημοσιογράφους τότε ότι “υπέβαλε αίτηση εγγραφής του Sputnik V στην ΕΕ και αναμένει ότι αυτή θα επανεξεταστεί τον Φεβρουάριο. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, ο EMA θα αποφασίσει σχετικά με την έγκριση του Sputnik V στην ΕΕ. “

Από τότε, ορισμένα κράτη μέλη εξέφρασαν αισιοδοξία για την προοπτική πρόσβασης στο ρωσικό εμβόλιο. Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ήταν ανοιχτή στο να χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία το Sputnik V αφού στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Lancet απέδειξαν ότι η αποτελεσματικότητά του ήταν 91,6% έναντι του ιού και 100% σε σοβαρές περιπτώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κίναρο

Άνοιξαν οι στρόφιγγες της Gazprom για την Ιταλία

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Αρνητικά σήματα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα