ΑΘΗΝΑ
03:07
|
25.04.2024
Στους δρόμους γιατί “η χώρα βαρέθηκε να βλέπει να επωμίζονται την κρίση οι πιο αδύναμοι”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αίτημα τη χάραξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την αέναη οικονομική κρίση πολιτικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς καλούν τους πολίτες της Κολομβίας να ξαναβγούν στους δρόμους και να αναστήσουν την “εξέγερση της κατσαρόλας”.  Το κάλεσμα για το νέο μαζικό κίνημα “cacerolazo” (σ.σ. εξέγερση της κατσαρόλας”) δόθηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 19.00 το βράδυ τοπική ώρα με βασικά αιτήματα της βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Οι οργανώσεις δηλώνουν ότι μετά από ένα χρόνο στην απομόνωση λόγω της πανδημίας και με την επιβολή μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού το βιοτικό επίπεδο των Κολομβιανών παραμένει ίδιο και απαράλλακτο.

“Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων”, αναφέρει το κίνημα “Κολόμπια Ουμάνα”, το οποίο αγωνίζεται για την καθιέρωση του βασικού εισοδήματος στη χώρα. “Εάν η κυβέρνηση δεν προσφέρει εγγυήσεις για μια αξιοπρεπή ζωή, τότε ο λαός θα εκφραστεί εκεί που γνωρίζει: στους δρόμους”.

Ο Εθνικός Οργανισμός Ιθαγενών Κολομβίας συμμετέχει επίσης στην κινητοποίηση με αίτημα να σταματήσουν οι δολοφονίες κατά της πιο ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας της Κολομβίας. “Απαιτούμε εγγυήσεις κατά της παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή για τους ιθαγενείς, τους απογόνους των δούλων της Αφρικής, των χωρικών, των αγροτικών και αστικών κοινοτήτων αλλά και για τους φτωχότερους πληθυσμούς”.

Το κόμμα Κομούνες ανακοίνωσε: “Οι Κολομβιανοί αξίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και για αυτό συμμετέχουμε στο cacerolazo. Η Κολομβία βαρέθηκε να βλέπει να επωμίζονται την κρίση οι πιο αδύναμοι”.

Το ανακοινωθέν της κινητοποιήσεις υπογράφουν 230 πολιτικές, κοινωνικές και ακαδημαϊκές οργανώσεις αλλά και 600 προσωπικότητες της Κολομβίας. Ζητούν από την κυβέρνηση και το Κογκρέσο να υιοθετήσει άμεσα μέτρα στους εξής τρεις βασικούς άξονες: βασικό εισόδημα, καραντίνα για την πρόληψη και εμβολιασμό τώρα για να μην πεθάνουν κι άλλοι Κολομβιανοί.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα