ΑΘΗΝΑ
05:25
|
26.04.2024
Παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου Guillain-Barré σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρουσίασε κόπωση και παρέλυσαν τα κάτω άκρα της και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, συνέδεσε τα προβλήματα υγείας που εμφάνισε η 40χρονη με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η νοσηλεύτρια  σήκωσε υψηλό πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο μετά τον εμβολιασμό της. Συμπλήρωσε πως η νοσηλεύτρια παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré.

“Είναι νοσηλεύτρια με 17 έτη εμπειρία. Έχει 2 παιδάκια, είναι 40 ετών και εργάζεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας. Όταν έκανε την Α’ δόση του εμβολίου αισθάνθηκε ένα ελαφρύ πονοκέφαλο, αδυναμία και χαμηλό πυρετό αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε καλά τελικά σε εκείνη τη φάση” είπε αργότερα στην ιστοσελίδα newsit.gr, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε “η β’ δόση της δημιούργησε προβλήματα. Ξεκίνησαν γρήγορα μυαλγίες, ζαλάδες και ένας υψηλός πυρετός (40). Στη συνέχεια ήρθε η παραλυσία στα κάτω άκρα. Τώρα νοσηλεύεται μέσα στο νοσοκομείο. Το σύνδρομο Guillain-Barre που μου το επιβεβαίωσαν και από το νοσοκομείο είναι μια από τις παρενέργειες του εμβολίου”.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Κέρκυρας δηλώνει σίγουρο “πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου”. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί εάν η εκδήλωση της πάθησης οφείλεται στον εμβολιασμό. Η νοσηλεύτρια έχει υποβληθεί σε αξονική, ενώ αναμένονται οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

“Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Θα πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση της και θα χρειαστούν αρκετά χρήματα. Αυτή τη στιγμή η συνάδερφος είναι σε δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε στο newsit.gr, η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε Μονάδα εντατικής θεραπείας. Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. 

Πηγή: OPEN, newsit.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα