ΑΘΗΝΑ
09:51
|
16.04.2024
Η παρουσία του Βασίλη Κικίλια σε συνδυασμό με τις φημολογούμενες εισηγήσεις του δημάρχου και του περιφερειάρχη, προοικονομούν το άμεσο "κλείδωμα" της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καθολικό lockdown φαίνεται να οδηγείται και η Θεσσαλονίκη από την επόμενη βδομάδα.

Αν και οι τελικές εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων αναμένεται να κατατεθούν στη καθιερωμένη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, εντούτοις η παρουσία του Βασίλη Κικίλια από το πρωί της Πέμπτης στη συμπρωτεύουσα, οι φήμες ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας θα εισηγηθούν κλείσιμο των σχολείων, σε συνδυασμό με τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, προοικονομούν ότι η πόλη θα “κλειδώσει” από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ανοικτά σχολεία ή μαγαζιά;

Τα πράγματα δείχνουν να είναισαφέστατα καλύτερα από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο το κακό όμως παραμονεύει και δεν θέλει και πολύ, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης στο ράδιο Θεσσαλονίκη. “Τρεις τέσσερις μέρες να εκτεθούμε μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες στα νοσοκομεία ακόμα και στα κοιμητήρια, Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία” τόνισε.

«Σύμφωνα με στοιχεία που έχω μπροστά μου από τον ΕΟΔΥ, από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11% δηλαδή συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων. Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα είναι κάτω των 17 ετών. Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

“Εφόσον έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε θα πρέπει να επιλέξουμε. Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία λειτουργούν και με τηλεκπαίδευση. Υποκατάστατο μεν αλλά κάτι υπάρχει. Για την  κίνηση στην αγορά δεν υπάρχει. Η ζημία είναι 3 δισ. το μήνα με το λιανεμπόριο ανοιχτό η ζημιά είναι στο 1,5 δισ.” ξεκαθάρισε.

Τέλος σημείωσε πως πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς αλλά και η κοινωνία λέγοντας πως ο «χάρτης υπάρχει και είναι σαφέστατος. Υπάρχουν ειδικοί και συγκεκριμένα νούμερα. Υπάρχει μια καθημερινή ακτινογραφία. Καθημερινά γίνονται 50 χιλιάδες τεστ. Άρα ξέρουμε πόσο συμβάλει ο κάθε κλάδος της ζωής στην κινητικότητα.  Έχουμε πει πόσο συμβάλει το εμπόριο, τα σχολεία. Πρέπει να τα σταθμίσουμε όλα αυτά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα