ΑΘΗΝΑ
05:41
|
18.05.2024
Κρίθηκε ένοχη για απάτη, κλοπή το 2019 και τώρα αναμένεται να απελαθεί στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφυλακίστηκε η Άννα Σοροκίν, η απατεώνισσα που εμφανιζόταν ως ζάμπλουτη κληρονόμος στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης. Η Γερμανίδα, η οποία κάποτε κυκλοφορούσε με το ονοματεπώνυμο Άννα Ντελβέι, αφέθηκε ελεύθερη από το σωφρονιστικό κατάστημα του Όλμπανι την Πέμπτη σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.   

Είχε κριθεί ένοχη το 2019 για απάτη και κλοπή καθώς είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 200.000 δολάρια από τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία. Εκτιμάται ότι η Άννα Σορόκιν θα απελαθεί στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποφυλάκισή της αποφασίστηκε μετά την απολογία της σε επιτροπή απόλυσης κρατουμένων υπό όρους τον περασμένο Οκτώβριο. “Θέλω να πω ότι ντρέπομαι και λυπάμαι πολύ για αυτό που έκανα”, φέρεται να δήλωσε στην επιτροπή η Σορόκιν σύμφωνα με έγγραφα που απέσπασε και έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Νιου Γιορκ Ποστ”. “Κατανοώ πλήρως πως πολλοί άνθρωποι υπέφεραν από αυτά που έκανα όταν εγώ δεν πίστευα ότι έκανα κάτι λάθος”.

Ένας εκ των δικηγόρων της Γερμανίδας έχει δηλώσει στο Insider ότι η πελάτισσα του προσπαθούσε να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης της, παρά την προγραμματισμένη απελευθέρωσή της.

Η Σοροκίν ζούσε μέσα στη χλιδή εξαπατώντας πλούσιους, τράπεζες και ξενοδοχεία, ενώ ήταν άφραγκη. Στη διάρκεια της δίκης της ξέσπασε συχνά σε λυγμούς, αλλά όταν το σώμα των ενόρκων ανακοίνωσε την απόφασή του, το βλέμμα της πάγωσε. Η δίκη της Σοροκίν είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον του Τύπου και όχι μόνον στη Νέα Υόρκη καθώς η 28χρονη είχε μετατρέψει την αίθουσα του δικαστηρίου σε πασαρέλα εμφανιζόμενη με πανάκριβες δημιουργίες σχεδιαστών υψηλής ραπτικής.

Η Άννα Σοροκίν γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991, μετακόμισε όταν ήταν 16 ετών με τον μικρότερο αδερφό και τους γονείς της στη Γερμανία και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Μόδας του Σεν Μάρτινς. Ο πατέρας της εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού και αργότερα ως στέλεχος σε μια εταιρεία μεταφορών που κήρυξε πτώχευση το 2013, οπότε άνοιξε μια εταιρεία θέρμανσης-ψύξης. Μετά τις σπουδές επέστρεψε στο Βερολίνο και εργάστηκε στο τμήμα μόδας μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων προτού μετακομίσει στο Παρίσι, όπου εξασφάλισε μαθητεία στο περιοδικό Purple.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το Netflix έκλεισε συμφωνία για να γυρίσει τη ζωή της σε τηλεοπτική σειρά με τίτλο “Inventing Anna” σε παραγωγή της διάσημης Σόντα Ράιμς των Grey’s Anatomy και Scandal. Τον περασμένο μήνα το Insider έγραψε ότι η Σοροκίν χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των 320.000 δολαρίων που καταβλήθηκαν ως προκαταβολή για την συμβολή της στη σειρά, ώστε να πληρώσει αποζημιώσεις σε τράπεζες και άλλα πρόστιμα. Η απάτη της Σοροκίν έγινε βιβλίο από πρώην φιλικό της πρόσωπο και θύμα της και η εταιρεία HBO ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γυρίσει ταινία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα