ΑΘΗΝΑ
16:19
|
05.07.2024
Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αφιερώνει άρθρο της στον σχεδιασμό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με στόχο να μπορέσει να καταστεί χώρα Covid-free
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αφιερώνει άρθρο της στον σχεδιασμό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με στόχο να μπορέσει να καταστεί χώρα Covid-free, τουτέστιν «ελεύθερη από τον κορονοϊό».

«Σκεφθείτε ένα μέρος στο οποίο να μπορεί κανείς να πηγαίνει ελεύθερα βόλτα, χωρίς μάσκες, χωρίς τζελ, χωρίς υποχρεωτικές αποστάσεις. Ένα μέρος, στο οποίο να μπορείς να χορέψεις, να φιληθείς, να βγεις για φαγητό και ακόμη και να σκοντάψεις σε κάποιον, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορείς να μολυνθείς.

Θα ήταν ένα μέρος που προστατεύεται από την πανδημία, η οποία παρέλυσε ολόκληρο τον κόσμο επί ένα χρόνο, ένας παράδεισος Covid free. Αντί να ονειρεύεται μια υγειονομική ουτοπία, υπάρχει κάποιος που εργάζεται για να την κάνει πραγματικότητα: ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» γράφει συγκεκριμένα η Corriere della Sera.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι στη φάση αυτή στην περιοχή της Αττικής ισχύει αυστηρό λοκντάουν, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «το σχέδιο με στόχο να εξασφαλισθούν νησιά χωρίς κρούσματα κορονοϊού, τα οποία να μπορέσουν να δώσουν το ‘παρών’ στην διεθνή αγορά του τουρισμού, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, και η κυβέρνηση εργάζεται, τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

Υπενθυμίζεται πως Covid-free χαρακτηρίζονται τα κράτη εκείνα που στο επίκεντρο της πολιτικής αντιμετώπισης του κορονοϊού τον μηδενισμό των νέων κρουσμάτων, συνδυάζοντας πολιτικές αυστηρών περιοριστικών μέτρων, πλήρες κλείσιμο συνόρων και εκτεταμένης καταγραφής των ενεργών κρουσμάτων. Πρόκειται για χώρες αποκλείστικά νησιωτικές (Ταϊβάν, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Κουκ, Αμερικανική Σαμόα).

Η εφημερίδα παραθέτει τέλος δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία τονίζει «Φέτος θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να καταφέρουμε να εγγυηθούμε ότι τα νησιά θα είναι ασφαλή. Όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια στην βιομηχανία του τουρισμού θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Όσοι περισσότεροι θα είναι οι εμβολιασμένοι, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες που θα έρθουν στην χώρα μας».

Δέον ωστόσο να σημειωθεί πως η ιταλική εφημερίδα παραβλέπει πως η πρωθυπουργική αγωνία για τον τουρισμό δεν είναι τόσο. . ανιδιοτελής, αν ληφθεί υπόψην η πρόσφατη τουριστική εμπειρία της Ικαρίας και η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσει τις περιοδείες του στα ελληνικά νησιά.

Τέλος, η διάσημη εφημερίδα δείχνει να αγνοεί τον όχι και τόσο συνεπή προγραμματισμό της κυβέρνησης ως προς το σχέδιο υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας αλλά και ως προς τον ρυθμό εμβολιαστικής κάλυψης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη Κεραμέως: «Fake news» η εξαήμερη εργασία

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Λούλα φοβάται… μη γίνει Μπάιντεν

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα