ΑΘΗΝΑ
01:17
|
19.04.2024
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσιόδρα-Αρμπέρ για την άμεση διεξαγωγή κλινικών δοκιμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα Παρασκευή (12/2) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, σχετικά με τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στη χώρα μας με το πειραματικό φάρμακο “EXO-C24”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για την άμεση έναρξη διεξαγωγής κλινικής έρευνας σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Οι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το πειραματικό φάρμακο “EXO-C24” φαίρεται να έχει θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19.

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ.

Τη νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

Το Ιατρικό Κέντρο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για “τεράστια ανακάλυψη” και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Ο Μπένταμιν Νετανιάχου κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Τελ Αβίβ, έπλεξε το εγκώμιο του φαρμάκου χαρακτηρίζοντάς το “θαυματουργό”.

Ο Νετανιάχου τόνισε επίσης ότι το φάρμακο δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί ευρέως κλινικά. “Έχει δοκιμαστεί έως στιγμής σε 32 άτομα, και είχε αποτελέσματα. Αν έχεις κορΟνοϊό, είσαι σοβαρά άρρωστος και έχεις πρόβλημα στον πνεύμονα το εισπνέεις και είσαι καλά”, είπε, διευκρινίζοντας ότι το “δοκιμάζουμε ακόμα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα