ΑΘΗΝΑ
15:40
|
20.04.2024
Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο με στόχο το αυτόνομο σχολείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος, όπως έγινε και πέρσι, δεν απέκλεισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως είπε ότι αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι.

“Τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία”, εξήγησε η υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. “Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, την παρακολουθούν” είπε επικαλούμενη πρόσφατη φράση του μέλους της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία, Βάνας Παπαευαγγέλου. “Είναι σαφές ότι όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία, ασφαλώς θα έχουμε κρούσματα και στα σχολεία. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Το έχουμε δει αυτό στην πράξη”.

Προανήγγειλε επίσης ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο. “Η εικόνα που έχουμε δηλαδή είναι ότι πράγματι προχωράει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά της Ελλάδας και άλλων χωρών κι αυτό έχει να κάνει με το πως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα. Σας θυμίζω ότι η χώρα μας έχει ένα από τα πιο υπερσυγκεντρωτικά συστήματα στην Ευρώπη. Αυτό θα το αλλάξουμε προσεχώς με νομοσχέδιο. Αποκεντρώνουμε συνεχώς εξουσίες”, σημείωσε η κ. Κεραμέως  υποστηρίζοντας πως στόχος του Υπουργείου ένα “πιο ελεύθερο και πιο αυτόνομο σχολείο”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα