ΑΘΗΝΑ
21:07
|
24.04.2024
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για εμβολιασμό των ηλικιών 75 έως 79 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα όλοι οι ενεργοί εργαζόμενοι και να κάνουν δύο τεστ κορονοϊού τον μήνα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου (ergasiatesting.gov.gr). Στην πλατφόρμα οι εργοδότες με επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζόμενους τους και εάν εκείνοι το επιθυμούν κάνουν αίτηση για τα δύο τεστ που δικαιούνται τον μήνα.

Το κόστος των τεστ δεν θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους καθώς θα καλύπτεται από το κράτος. Ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να πάρει άδεια 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας για να κάνει το τεστ. Στο μεταξύ, ανοίγει, σήμερα, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 75 έως 79. Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.

Ήδη, από τις 10/2 έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, του οποίου 45.000 δόσεις έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της Astra Zeneca, θα αρχίσουν από τις 15/2.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες θα γίνονται παράλληλα με αυτούς των πολιτών ηλικίας 80-84 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα