ΑΘΗΝΑ
12:07
|
26.04.2024
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, πρόκειται για "ένα μεγάλο λάθος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης" τα οποία παρερμήνευσαν τα συμφραζόμενα του Ρώσου ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρερμήνευσαν το νόημα των δηλώσεων του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, πρόκειται για “ένα μεγάλο λάθος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης” τα οποία παρερμήνευσαν τα συμφραζόμενα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η διακοπή αυτή γίνει με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, επεσήμανε ο Πεσκόφ.

“Είμαστε έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΕΕ. Από την δική μας πλευρά καλούμε επίμονα τους εταίρους στην ΕΕ σε μια ισότιμη και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία, για την οποία μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ”, διευκρινίζει στη δήλωσή του ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο ΤASS.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ στην ζωντανή εκπομπή του στο κανάλι του YouTube “Σαλαβιόφ -LIVE”, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν αποκλείει την διακοπή των σχέσεων με τις Βρυξέλλες, εάν η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις που θα δημιουργήσουν κινδύνους στους ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

“Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο”, δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα