ΑΘΗΝΑ
01:41
|
20.04.2024
Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι φωνές από τον καλλιτεχνικό κόσμο που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι φωνές από τον καλλιτεχνικό κόσμο που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας για τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Σήμερα η ηθοποιός και στιχουργός Κλέλια Ρένεση με ανάρτησή της στο Facebook, η Κλέλια Ρένεση καλεί τους πάντες να υπερασπιστούν το «δημόσιο συμφέρον» και τάσσεται υπέρ της επιστολής της Ζέτας Δούκα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία τον καλούσε να πάρει θέση για τις καταγγελίες για σεξουαλική και εργασιακή κακοποίηση που συγκλονίζουν το χώρο του θεάτρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση:

«Μηπως θα ηθελε τωρα η κυρια Μενδωνη και ο Πρωθυπουργος, να μας μιλησουν για αυτο το “δημοσιο συμφέρον” που μαλλον τό’ χουν μπερδεψει με το ΔΙΚΟ τους συμφερον, αυτο της αλληλοκαλυψης της διαφθορας-διαστροφης και να μας πει και καποιος ως ποτε θα μας παιζουν μακαβριο θεατρο ολοι αυτοι σε παρασταση που ΔΕΝ κοψαμε εισιτήριο;;;

Για τα θεσμικά προσωπα κυριοι αρμοδιοι, θα λογοδοτήσετε θελοντας και μη, ποσο μαλλον όταν αλλαξατε οι ιδιοι τις συνθηκες ανατρεποντας νομους για να τα “εγκαταστήσετε” και να τα ξεπλύνετε στην συλλογικη συνείδηση.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει το κουτσομπολιό και τα αρμόδια μέσα να πάρουν τις ευθύνες τους. Αυτές τις ευθύνες για το πραγματικό “δημόσιο συμφέρον” και να σταματήσουν να αλληθωρίζουν απ’ τα εκατομμυριάκια τα Γκεμπελικά που σκορπιούνται σαν πετσετάκι.

Σωστή η Ζέτα Δούκα στην επιστολή της. Συμφωνώ και προσθέτω: Γιατί τόση συγκάλυψη κύριε Πρωθυπουργέ ενώ υπάρχουν σαφείς καταγγελίες; Γιατί δεν μιλάτε για το “δημόσιο συμφέρον” που επικαλεστήκατε τότε;

Για να βλέπουν τα θύματά τους δυνάστες τους, εκτός από τους εφιάλτες τους, και στις θεσμικές καρέκλες; Τι μακάβριο έργο ζει η συνείδησή σας, δεν θελω να μαθω. Ούτε ψύλλος στον κορφο σας δεν θα ήθελα να είμαι».

Είχε προηγηθεί η πρωινή τοποθέτηση των ηθοποιών Κλέωνα Γρηγοριάδη και Δώρα Χρυσικού στην κάμερα της εκπομπής Ευτυχείτε.  

«Είναι φως φανάρι, είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής ή αναξιοπρεπής σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε παραιτηθεί. Δυο εβδομάδες τώρα κάλυπτε τον έκπτωτο πλέον και επιτέλους και Δόξα τω Θεώ διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αυτό το όνειδος να υπάρχει ένας τέτοιος διευθυντής. Τον κάλυπτε λέγοντας “δε θα κανιβαλίσουμε ανθρώπους χωρίς επίσημες καταγγελίες”, ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι» ανέφερε ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Η Δώρα Χρυσικού από την άλλη δήλωσε: «Η κυρία Μενδώνη θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί γιατί τη βαραίνουν πάρα πολλά. Δε μας έχει δώσει καμία επαρκή απάντηση για την παραίτηση του κυρίου Λιγνάδη αλλά και μια απάντηση που δε θα υποτιμά τη νοημοσύνη μας» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά τη Ζέτα Δούκα.

Τις προηγούμενες μέρες οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Γιώργος Χρανιώτης είχαν ζητήσει επίσης την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα