ΑΘΗΝΑ
11:43
|
19.04.2024
Καταγγελία του Δημήτρη Άνθη ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από το δεύτερο πρόσωπο που εμφανίζεται στην ιστορία του Νίκου Σ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 38χρονος μάγειρας Δημήτρης Άνθης μίλησε στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” στο OPEN και αποκάλυψε πως το πρόσωπο που ο Νίκος Σ. αναφέρει στην δική του σοκαριστική ιστορία ως ένα ακόμη θύμα του ανθρώπου που τον κακοποίησε όταν ήταν 19 χρονών, πρόκειται για τον δικό του κακοποιητή, όταν ο ίδιος ήταν 22 ετών, την ίδια περίοδο που εκτυλίχθηκε η κακοποίηση του Νίκου Σ.

Ο Δημήτρης Άνθης ανέφερε πως η ταυτοποίηση αυτή προέκυψε αφού, διαβάζοντας τις ανατριχιαστικές περιγραφές, εντόπισε κοινά σημεία με την δική του ιστορία και εν συνεχεία, ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του Νίκου Σ. και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που κακοποίησε και τον ίδιο. 

– Δ.Α:Ορμώμενος από την πολύ γνωστή συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση, γιατί το παιδί αναφέρει στη συνέντευξή του δύο ανθρώπους οι οποίοι του έκαναν τέλος πάντων αυτά που αναφέρει, και ο ένας εκ των δύο παρουσιάστηκε ως θύμα.

Σ.Χ.:Ο δεύτερος, αυτός που ήταν μαζί με τον Νίκο ς τον 19 χρόνων στην στο σπίτι εκείνο, εκείνο το βράδυ, που μετά φύγανε μαζί από το σπίτι αυτό και καθίσανε σε ένα παγκάκι όπως ο ίδιος εξιστόρησε. […] Παρόλα αυτά εσύ αναγνώρισες ότι υπήρχε μία ταύτιση με τη δική σου ιστορία και με το πρόσωπο που αναφέρεται σαν δεύτερο πρόσωπο στην ιστορία αυτή. Ενστικτωδώς;

Δ.Α.:Καθαρά…καθαρά ενστικτωδώς. Κάθισα και έψαξα δικό μου αρχείο, φωτογραφίες εκείνης της εποχής για να είμαι σίγουρος για το τι θα πω και σε ποιον θα το πω. Και βρήκα ότι οι ημερομηνίες ταιριάζουν. Έτσι ήρθα σε επαφή με το δικηγόρο του Νίκου Σ. για να να ταυτοποιήσω ότι το δεύτερο άτομο ήταν ο άνθρωπος που έκανε ό,τι έκανε σε μένα. Για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους, για να μην γίνει κάτι το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή κάποιου ανθρώπου, ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Αφού έγινε ταυτοποίηση με τον δικηγόρο, προχώρησα σε μήνυση, είπα και εγώ την εμπειρία μου, την κατέθεσα. Ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και ο λόγος που είμαι εδώ δεν είναι για προβληθω, είμαι εκτός του χώρου. Νιώθω ότι πρέπει πλέον να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 χρονών αυτή τη στιγμή και ακόμα φοβάμαι Όταν έκανα την κατάθεση γύρισα στο σπίτι μου και νιώθω ακόμα φόβο, ότι ίσως δεν έχω κάνει το σωστό, ότι είσαι όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ… ότι θα βρω τον μπελά μου. Όμως ευτυχώς έχω φίλους δίπλα μου οι οποίοι συμπαραστέκονται. Και ξέρω ότι ότι και αν χρειαστώ, ψυχολογικά βασικά περισσότερο εγώ χρειάζομαι στήριξη, είναι δίπλα μου διότι ήταν κάνω και νομίζω ότι έχω κάνει το σωστό. 

Σ.Χ.: Η ιστορία που θα μας περιγράψεις σήμερα αφορά, λοιπόν, αυτό το δεύτερο πρόσωπο της ιστορίας του Νίκου Σ., όχι τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος είχε ηγηθεί σε αυτή την περιπέτεια αλλά το δεύτερο φερόμενο ως θύμα της ιστορίας του Νίκου, ο οποίος δεν είναι ένα από τα ονόματα που μέχρι τώρα έχουν ακουστεί – θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να το πούμε – παρόλα αυτά είναι και εκείνος πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα πρωταγωνιστούσε σε φετινή σειρά, απλά το όνομα του ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου.

[…]

Σ.Χ.: Πόσο χρονών ήσουν;

Δ.Α.: 22 – 23 χρονών, κάπου εκεί. Όλα αυτά, να σου πω την αλήθεια, εγώ τα έχω θάψει πολύ βαθιά μέσα μου, γιατί ήταν το αποκορύφωμα στην μέχρι τότε ζωή μου. Απλά θυμάμαι εικόνες πλέον, δεν θυμάμαι όλη τη ροή όπως έγινε. Θυμάμαι ότι ήμασταν σπίτι του…ήταν βράδυ… ήταν σκοτάδι. Το μόνο φως που έμπαινε ήταν από τη λάμπα του δήμου μέσα στο σπίτι και ό,τι θυμάμαι, δηλαδή, το θυμάμαι επειδή ήταν αυτό το φως. […] Φτάνουμε, λοιπόν, στο σπίτι του, περιμένω, αφού μπαίνουμε μέσα ότι θα ανάψουν τα φώτα, κανονικά πράγματα… Αντ’ αυτού με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που γνώριζα μέχρι τότε. Μου επιτέθηκε…Σάστισα…τρόμαξα… Νόμιζα στην αρχή ότι ίσως κάνει πλάκα, δεν ξέρω, και απλά θυμάμαι ότι, μη μπορώντας εγώ να κάνω κάτι, βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά και… μέχρι εδώ νομίζω ότι φτάνει, δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Σ.Χ. Στη δική σου εμπειρία βρήκες κοινά σημεία με την εμπειρία του 19χρονου και για αυτό ήθελες να το πεις… Και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και ο κόσμος την ιστορία του Νίκου Σ. την έχει διαβάσει, οπότε ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Απλά η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι στη μία ιστορία αυτή φαίνεται να είναι θύμα και στη δική σου ιστορία μετά να είναι καθαρά ο θύτης.  Τι έκανες εσύ όταν συνέβη αυτό;

Δ.Α. Εγώ προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυικά…αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς, είχα τρομάξει….είχα παγώσει…οπότε δεν έβρισκα δύναμη στο να μπορέσω να κάνω κάτι… Αλλά στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει και γλίτωσα τα χειρότερα… γιατί αυτό που κατάλαβα από το τηλεφώνημα ήταν ότι με περίμεναν κι άλλα, θα συνέβαιναν κι άλλα αν έμενα εκεί…

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας τι ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε να αντιδράσει όπως ενδεχομένως θα ήθελε, απάντησε χαρακτηριστικά:

Συνδυασμός… και μυϊκά δεν μπορούσα να αντισταθώ και ψυχικά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω σε όλο αυτό, ήταν όλα…όλα μαζί. Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις…και μικραίνεις… και μικραίνεις…και μικραίνεις… ώσπου πιάνεις πάτο. Εγώ νομίζω ότι έπιασα πάτο, και όταν πιάνεις πάτο, μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Δημήτρης Άνθης ανέφερε, επίσης, ότι είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση και στην παιδική του ηλικία, από συγγενικό του πρόσωπο, όταν ήταν 10 ετών. 

Απαντώντας για το τι ήταν αυτό που τον κινητοποίησε και δημοσιοποίησε την ιστορία του είπε:

Για να πάψουμε να φοβόμαστε. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανένας τίποτα, γιατί δεν έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή για να φοβόμαστε, έχουμε έρθει για να δημιουργούμε και να αγαπάμε. Και νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκει πάντα τον δρόμο της και η αγάπη το ίδιο. Πλέον ό,τι ήταν να κάνω το έκανα… Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα, οπότε από εκεί και πέρα εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα