ΑΘΗΝΑ
22:40
|
23.04.2024
Η επικεφαλής του ECDC δήλωσε ότι είναι αρκετά απίθανο να εξαλειφθεί εντελώς ο ιός και πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα παραμείνει μαζί μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανθρωπότητα, κουρασμένη από την πανδημία που έχει διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ίσως πρέπει να προετοιμαστεί για μια ανησυχητική προοπτική, καθώς  η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων στη Στοκχόλμηη, Αντρέα Αμμόν, προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να μην απαλλαγεί από τον Covid-19. 

Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων της Γαλλίας, ανέφερε πως “ο ιός φαίνεται πολύ καλά προσαρμοσμένος στον άνθρωπο, επομένως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα παραμείνει μαζί μας”. Προσέθεσε ότι το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυκλοφορεί επ’ αόριστον είναι πιο πιθανό από ό,τι να εξαφανιστεί, πράγμα που δεν είναι ασυνήθιστο χαρακτηριστικό για έναν ιό.

Δήλωσε επίσης ότι παρά την ανάπτυξη αρκετών εμβολίων για την καταπολέμηση του Covid-19, ο ιός θα μπορούσε να συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται και πως, παρόλο που οι υγειονομικοί είναι πεπεισμένοι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της νόσου που προκαλεί ο ιός, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εκτιμηθεί πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι στη μείωση της εξάπλωσής του.

Επίσης, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλια στην αποδυνάμωση των νέων στελεχών του κορονοϊού. Η Αμμόν ανέφερε πως ο Covid-19 ενδέχεται να καταλήξει σε μία σχετικά σταθερή μορφή, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του κάθε χρόνο τα ίδια εμβόλια, όμως ενδέχεται να αλλάξει αρκετά σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που θα απαιτήσει προσαρμογές των σκευασμάτων, όπως συμβαίνει με αυτά που χρησιμοποιούνται για την εποχική γρίπη κάθε χρόνο.

Τέλος, η Αμμόν τόνισε ότι παρά την μείωση του ρυθμού των νέων μολύνσεων μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξακολουθήσουν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο κύκλος του ιού.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα