ΑΘΗΝΑ
15:43
|
18.04.2024
Πενθήμερο λοκντάουν στην Μελβούρνη, παρά τους προγραμματισμένους εορτασμούς, ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και του Australian Open.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτώρια, μπήκε σε πενθήμερο λοκντάουν από σήμερα (13/2), στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να αποτρέψουν το τρίτο κύμα του ιού SARS-CoV-2, που προκλήθηκαν από την μετάλλαξη που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυξάνοντας τον αριθμό των περιπτώσεων που συνδέονται με ένα ξενοδοχείο καραντίνας στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης σε 14 και το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κράτους σε 20. Και τα 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σύνορα της χώρας φέρουν το εξαιρετικά μολυσματικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε το Σάββατο  ότι κατανοεί πως δεν είναι αυτή η θέση που ήθελαν να βρίσκονται οι Βικτωριανοί, ωστόσο δεν γίνεται να αφεθεί η πολιτεία σε μια κατάσταση όπου τις επόμενες δύο εβδομάδες όλοι θα εύχονται να είχαν ληφθεί εγκαίρως οι αποφάσεις. Οι διεθνείς πτήσεις προς τη Μελβούρνη θα σταματήσουν έως την Τετάρτη (17/2), μετά από πέντε πτήσεις με περίπου 100 επιβάτες που πρόκειται να προσγειωθούν σήμερα.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Μελβούρνης, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Βικτώρια, και τα προάστια της ήταν σχεδόν άδεια το Σάββατο, αφού οι πολίτες έχουν διαταχθεί να μείνουν στο σπίτι και ως λόγοι μετακίνησης θεωρούνται μόνο τα απαραίτητα ψώνια, δύο ώρες υπαίθρια άσκηση, φροντίδα ατόμων που χρειάζονται βοήθεια ή εργασία που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, το παιχνίδι στο Australian Open, το πρώτο τουρνουά τένις Grand Slam της χρονιάς, που διαρκεί έως τις 21 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε, αλλά απαγορεύτηκε η παρουσία οπαδών έως την Τετάρτη. 

Το λοκντάουν, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο της εστίασης για όλους εκτός από το takeaway, λαμβάνει χώρα ακριβώς την περίοδο που η Μελβούρνη προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο σαββατοκύριακο του χρόνου, που περιλαμβάνει τους εορτασμούς της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πλήθος οπαδών στο Australian Open.

Η Μελβούρνη υπέστη πέρυσι ένα λοκντάουν 111 ημερών, ένα από τα αυστηρότερα και μεγαλύτερα στον κόσμο, εκείνη την εποχή, για να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού, που οδήγησε εν τέλει σε περισσότερους από 800 θανάτους. Γενικότερα, η Αυστραλία κατατάσσεται μεταξύ των πιο επιτυχημένων χωρών του κόσμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως λόγω των αποφασιστικών περιοριστικών μέτρων και του σφραγίσματος των συνόρων που ισχύει για όλους. Στον πληθυσμό των 25 εκατομμυρίων, σημειώθηκαν περίπου 22.200 κρούσματα και 909 θανάτους.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα