ΑΘΗΝΑ
05:45
|
24.04.2024
Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε για κατ’ επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα (14/2) ότι ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη έγκριση στη χώρα, η οποία εντείνει τις προσπάθειες εξάλειψης ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Μετά την έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής την Παρασκευή (12/2), η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ο υπουργός Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα δώσει την τελική της έγκριση το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αρχής γενομένης από περίπου 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Η κυβέρνηση ελπίζει να εξασφαλίσει αρκετά σκευάσματα για ολόκληρο τον πληθυσμό (περίπου 126 εκατομμύρια άτομα), έως τα μέσα του έτους.

Μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το τρίτο και το πιο θανατηφόρο κύμα του ιού στα τέλη του 2020. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περίπου 410.000 κρούσματα του ιού σε εθνικό επίπεδο και 6.772 θανάτους. 

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα