ΑΘΗΝΑ
07:03
|
07.05.2024
Η αμερικανική πρεσβεία στη Μιανμάρ εξέδωσε προειδοποίηση για τους πολίτες της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους λόγω "στρατιωτικών κινήσεων" στη Γιανγκόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφότου ο στρατός κατέλαβε την εξουσία νωρίτερα αυτό το μήνα και συνέλαβε αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και της Κρατικού Συμβούλου.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μιανμάρ εξέδωσε προειδοποίηση για τους πολίτες της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους λόγω “στρατιωτικών κινήσεων” στη Γιανγκόν, και προειδοποίησε για πιθανές “διακοπές τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 1:00 π.μ. και 9:00 π.μ.”, ανέφερε το Reuters την Κυριακή.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Μιανμάρ σαρώνεται από διαδηλώσεις που είχαν ως αφορμή το πραξικόπημα στις αρχές του μήνα.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε μεγάλες πόλεις της Βιρμανίας, απαιτώντας την απελευθέρωση της Κρατικής Συμβούλου Αούνγκ Σαν Σου Κι και άλλων αξιωματούχων.

Την 1η Φεβρουαρίου, ο στρατός του έθνους επέβαλε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο και συνέλαβε την Αούνγκ Σαν Σου Κι και μέλη της κυβέρνησής της, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020. Η κράτηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι πρόκειται να λήξει τη Δευτέρα.

Πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν το πραξικόπημα και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων αξιωματούχων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμώρησαν αρκετά άτομα και οντότητες που συνδέονται με τον στρατό με κυρώσεις.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα