ΑΘΗΝΑ
20:30
|
23.04.2024
Μετά τον εντοπισμό τριών νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας ανακοίνωσε την επιβολή νέου λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε τριήμερη καραντίνα στην μεγαλύτερη πόλη, το Ώκλαντ, αφού επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα COVID-19, τα πρώτα από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Άρντερν ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα (επιπέδου 3) περιλαμβάνουν την παραμονή στο σπίτι και τις απαραίτητες εξόδους μόνο για λόγους προμήθειας προϊόντων ή εργασίας, το κλείσιμο των δημόσιων χώρων, την απαγόρευση συναθροίσεων, και την τέλεση γάμων και κηδειών με την παρουσία έως 10 ατόμων, ενώ ανεστάλη και η λειτουργία των σχολείων.

Η πρωθυπουργός τόνισε πως κατά το προηγούμενο έτος η χώρα υιοθέτησε μια πολύ προσεκτική προσέγγιση για την ουσιαστική εξάλειψη της πανδημίας και πως αυτό πρόκειται να γίνει και στην παρούσα φάση.

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία πριν τον Ιανουάριο είχε περάσει περισσότερο από δύο μήνες χωρίς τοπικά κρούσματα, πρόκειται να αρχίσει τον εμβολιασμό των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων της στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να εργάζονται για να μάθουν εάν οι νέοι/-ες ασθενείς φέρουν το μεταλλαγμένο και εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος του ιού και πραγματοποιούν ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Στην ανακοίνωσή της, η πρωθυπουργός ανέφερε πως οι τρεις ημέρες καραντίνας θα δώσουν αρκετό χρόνο για να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες, να γίνουν τεστ ευρείας κλίμακας και να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ευρύτερη μετάδοση στην κοινότητα. 

Μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων, τα περιοριστικά μέτρα για την υπόλοιπη χώρα αυξήθηκαν (επίπεδο 2), με όλες τις συγκεντρώσεις να περιορίζονται σε 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πελατών σε εστιατόρια και καφετέριες.

Η Αυστραλία ανέφερε επίσης δύο νέα κρούσματα στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της χώρας, τη Βικτώρια, τη δεύτερη ημέρα ενός λοκντάουν που στοχεύει να περιορίσει τη διάδοση της εξαιρετικά μολυσματικής βρετανικής μετάλλαξης.

Τόσο η Νέα Ζηλανδία όσο και η Αυστραλία έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς κανόνες στις αρχές της πανδημίας, μειώνοντας δραματικά την εξάπλωση του ιού. Η Νέα Ζηλανδία κατατάχθηκε ως το έθνος με την καλύτερη απόδοση σε δείκτη σχεδόν 100 χωρών με βάση τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα