ΑΘΗΝΑ
09:34
|
20.04.2024
Σήμερα ο Λίβανος ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του COVID-19, με τον επικεφαλής της ΜΕΘ και τον Salah Tizani να εμβολιάζονται πρώτοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λίβανος ξεκίνησε την προσπάθεια εμβολιασμού σήμερα (14/2) εμβολιάζοντας τον επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο και τον 93χρονο διάσημο ηθοποιό και κωμικό Salah Tizani.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Χασάν Ντιάμπ, δήλωσε πως δεν θα λάβει το εμβόλιο σήμερα, γιατί δεν είναι η σειρά του και πως προτεραιότητα έχει ο ιατρικός τομέας που κάνει το καθήκον του και θυσιάζεται.

Ο  Salah Tizani, ο οποίος είναι πιο γνωστός με το όνομα του Abou Salim, ενθάρρυνε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, λέγοντας σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν πως ορκίζεται ότι είναι μέθοδος προστασίας για αυτούς.

Εν μέσω μιας απότομης αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, που έχει δυσχεράνει τη λειτουργία του συστήματος υγείας, ο Λίβανος έλαβε 28.500 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech το Σάββατο (13/2), την πρώτη παρτίδα των 2,1 εκατομμυρίων δόσεων που πρόκειται να φτάσει σε στάδια καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι καθυστερήσεις στην υπογραφή συμφωνίας για την αγορά εμβολίου και την ανάπτυξη ενός προγράμματος εμβολιασμού προκάλεσαν απογοήτευση στον Λίβανο. Η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία βοήθησε στη χρηματοδότηση της πρώτης παρτίδας δόσεων, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την εκστρατεία εμβολιασμού για να εξασφαλίσει ότι τα εμβόλια θα πάνε σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η χώρα έχει, επίσης, κάνει κράτηση 2,7 εκατομμυρίων δόσεων μέσω του παγκόσμιου συστήματος COVAX για τις φτωχότερες χώρες και αξιωματούχοι λένε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για περίπου 1,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που έχουν παραγγελθεί μέχρι τώρα θα καλύψει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού του Λιβάνου (άνω των 6 εκατομμυρίων), στο οποίο περιλαμβάνονται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύριοι πρόσφυγες.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα