ΑΘΗΝΑ
14:26
|
25.04.2024
Οι πολίτες καλούνται να συγκεντρωθούν με κεριά έξω από τα σπίτια τους, προκειμένου να εκφράσουν την στήριξή τους στον αμφιλεγόμενο επικριτή του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υποστηρικτές του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία την Κυριακή, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας ότι ενδέχεται να προβεί σε συλλήψεις. Οι συγκεντρώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν έξω από τα σπίτια τους, για 15 λεπτά, το βράδυ της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όπου θα σχηματίσουν καρδιές με κεριά και φακούς κινητών τηλεφώνων, ως μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον φυλακισμένο Ναβάλνι.

Ο Λεονίντ Βολκόφ, που εδρεύει στη Λιθουανία και είναι ένας από τους πολλούς συμμάχους του Ναβάλνι που βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό ή υπό κατ ‘οίκον περιορισμό στη Ρωσία, κάλεσε με tweet του τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν. 

Προέτρεψε τους ανθρώπους να κατακλύσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες των συγκεντρώσεων της Κυριακής χρησιμοποιώντας το hashtag #loveisstrongerthanfear στα ρωσικά. (#любовьсильнеестраха)

Ένας άλλος ακτιβιστής κάλεσε τις γυναίκες να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε έναν πεζόδρομο στη Μόσχα το απόγευμα της Κυριακής για να στηρίξουν τη σύζυγο του Ναβάλι Γιούλια και άλλες γυναίκες που επηρεάστηκαν από την καταστολή της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών.

Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου δήλωσαν την Πέμπτη ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες.

Οι υποστηρικτές του Navalny, του οποίου η ομάδα διερεύνησης της διαφθοράς ζήτησε χρηματοδότηση από ξένα κράτη, πραγματοποίησαν μεγάλες διαδηλώσεις στις 23 και 31 Ιανουαρίου, απαιτώντας την απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Οι συγκεντρώσεις, οι οποίες απαγορεύτηκαν, βάσει των μέτρων πρόληψης Covid-19, εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, και ορισμένοι διώκονται για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας και την παρουσία σε μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την αστυνομία για χρήση δυσανάλογης βίας κατά διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την καταστολή από την αστυνομία και αναφέρει ότι οι διαμαρτυρίες ήταν παράνομες, καθώς δεν είχαν εγκριθεί και αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα