ΑΘΗΝΑ
18:12
|
25.04.2024
Μίλησε για συγκάληψη από την υπουργό Πολιτισμού τονίζοντας ότι η παραίτησή της είναι αυτονόητη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι με την πλευρά όσων θέλουν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης στις καταγγελίες στον χώρο του Εθνικού Θεάτρου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο “OPEN”, τονίζοντας ότι η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη είναι αυτονόητη καθώς η ίδια αποτελεί “μέρος του προβλήματος”.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι “ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έγινε κόντρα στην προηγούμενη διαδικασία που υπήρχε για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου”, προσθέτοντας πως “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή προκηρυσσόταν διαγωνισμός”.

“Η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακύρωσε αυτόν τον διαγωνισμό και διόρισε τον κ. Λιγνάδη”, σημείωσε και σχολίασε ότι “είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι από τη στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα επώνυμες καταγγελίες, όπως εκείνη του Νίκου Σ., που αναφέρονταν σε περιστατικά σεξουαλικής βίας, η κ. Μενδώνη έβγαινε και μιλούσε γενικά και αόριστα για ανώνυμες καταγγελίες και για τοξικό κλίμα”.

“Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν για αυτά που έχουν υποστεί, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που είχε το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα και να σπάσει τη σιωπή” πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

“Η κυβέρνηση έδρασε διαφορετικά στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου, σε σχέση με την περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου” συνέχισε, τονίζοντας ότι “είδαμε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι τις φωνές που μίλησαν και ακριβώς για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η κυρία Μενδώνη είναι μέρος του προβλήματος”.

“Υποτίμησε τις καταγγελίες των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και δεν κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μιλήσουν όσοι μπορούν να μιλήσουν” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι με βάση αυτά “το να ζητάμε την παραίτηση της κυρία Μενδώνη είναι αυτονόητο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα