ΑΘΗΝΑ
19:48
|
25.09.2022
To Kαζακστάν γίνεται η 27η χώρα που καταχωρίζει το ρωσικό εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Καζακστάν καταχώρισε το εμβόλιο Sputnik V που παράγεται τοπικά
από το Φαρμακευτικό Συγκρότημα Karaganda, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής διυπηρεσιακής επιτροπής για την πανδημία του κορονοϊού.

“Το Φαρμακευτικό Συγκρότημα Karaganda ολοκλήρωσε τη διαδικασία εγγραφής του εμβολίου Gam-COVID-Vac coronavirus (Sputnik V) στην επικράτεια της Δημοκρατίας του Καζακστάν”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στη χώρα, ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου στην Καραγκάντα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Marat Shoranov, μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν παραχθεί στην Καραγκάντα δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V

Το Καζακστάν άρχισε να εμβολιάζει τον πληθυσμό του κατά του COVID-19 με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, την 1η Φεβρουαρίου .

Από τις 15 Φεβρουαρίου, το Καζακστάν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στους εμβολιασμούς το εμβόλιο Sputnik V που παράγεται τοπικά. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 QazCovid-In που έχει αναπτυχθεί από το Καζακστάν, το οποίο επί του παρόντος υποβάλλεται στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Πηγή: ΤASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεκατευθυνόμενο σύστημα διάλυσης πλήθους στη Δυτική Όχθη

Απαγορεύεται το καθάρισμα στο εθνικό μουσείο της Ολλανδίας

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Anadolu: Μεταφορά δεκάδων τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα